Nemzetközi foci

„A csoda egy évet csúszik” – bizakodnak a vb-re készülő oroszok

Pedig kiestek a Konföderációs Kupa csoportkörében.

Bizakodva és dicsérőleg írt az orosz sajtó a válogatottról, amely a csoportkör után búcsúzott a hazai rendezésű Konföderációs Kupán. A Rosszijszkaja Gazeta című lap úgy vélekedett, hogy „a csoda egy évet csúszik”, utalva arra, hogy a nyolccsapatos torna a 2018-as oroszországi világbajnokság főpróbája volt.

– A csapat elérte a mélypontot, de felemelkedett onnan. A legfontosabb az, hogy a szurkolók a meccsek után tapsoltak, nem pedig köpködtek és fütyültek – áll a kommentárban.

A Vedomosztyi szerint a szbornaja visszajött a leshelyzetről: „Másodszor fordul elő, hogy a rendező nem jut tovább a csoportból, de a szervezés jó előkészület volt a vb-re. A harmadik hely is jelzi, hogy a bajnokságunk színvonala továbbra sem irigylésre méltó, de a tavalyi Eb-vel ellentétben a válogatottnak volt tartása.”

A Szport Ekszpressz „Könnyes nevetés” című cikkében azt írta, a csapat még nincs készen és időnként ügyetlen, de nem roppan össze, és jól reagál a kihívásokra. „Van bennük szenvedély” – tette hozzá a lap. Az oroszok három ponttal az A csoport harmadik helyén végeztek, az elődöntőbe a hétpontos portugálok és mexikóiak jutottak tovább.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik