Nemzetközi foci

Salzburgból és Dortmundból igazolhat Dárdai „szexi” klubja

Százhúsz millió eurós büdzséje lesz a berlinieknek, Daridával hosszabbítanának.

Alapos dicséretet kapott városa legfőbb újságjától a Hertha: a bz-berlin.de, azaz a Berliner Zeitung ugyanis “szexinek” titulálta a klubot.

A legnagyobb csapatok ismertetőjegye, hogy a legnagyobb tehetségek akár pénztől vagy játéklehetőségtől függetlenül is őket választják, hiszen magának a névnek van csábítóereje. A berlini portál szerint lassan-lassan már a Hertha is erre a szintre fejlődik, aminek egyik bizonyítéka, hogy a Dortmund 19 éves középpályása, Felix Passlack már egyenesen kéri klubját, hogy Dárdaiékhoz kerüljön kölcsönbe. A labdarúgónak elsősorban az imponál, hogy a Hertha két másik fiatalja, Mitchell Weiser és Niklas Stark milyen szépen fejlődött a magyar(os) edzői stáb kezei alatt.

Nem ez azonban az egyetlen hír a berliniek háza tájáról: a Hertha ugyanis szerződést hosszabbítana 2015-ben a Freiburgtól érkezett középpályásával, a 45-szörös cseh válogatott Vladimír Daridával.

A játékos szerződése 2019-ben járna le, ám Dárdaiék szeretnék már most 2021-ig lekötni – ennek fő oka, hogy a Monaco már most 12 millió eurót ajánlott érte a nyáron és az új szerződéssel járó magasabb fizetés talán jobban ösztönözné maradásra a 26 éves válogatott labdarúgót. Darida hírek szerint nem csinált titkot abból, hogy szeretne a Premier League-ben játszani, távozása esetén pedig jó eséllyel klubrekord összeget kaphatna érte a Hertha.

A bz-berlin.de értesülései szerint a Hertha emellett már megegyezett egy újabb játékossal is: a négyszeres osztrák válogatott Valentino Lazaro Salzburgból érkezhetne, ám a Red Bull mintegy 8 millió eurót kérne 21 éves osztrák-angolai támadó középpályásáért, míg Dárdaiék legfeljebb 4 milliót hajlandóak fizetni – egyelőre.

Lazaro 46 meccsen 7 gólt lőtt és 10 gólpasszt adott a 2016-17-es idényben.

A Hertha egyébként összességében körülbelül 120 millió eurós összköltségvetéssel tervez 2018-ra. A nyáron eddig 14 millió eurót költöttek átigazolásokra.

Olvasói sztorik