Nemzetközi foci

Messi akár Real-játékos is lehetett volna – nem a Barcelonán múlt

Ma harminc éves az argentin klasszis – egy újabb érdekes sztorit közöltek róla.

A futballvilág videós összefoglalókkal, nyilatkozatokkal, érdekes történetekkel köszönti a harmincadik születésnapját éppen június 24-én ünneplő Lionel Messit. Ezen apropóból a Globoesporte az argentin csodagyereket Európába hozó Horacio Gaggiolit szólaltatta meg.

– Akkor az élet úgy hozta, hogy Barcelonába költöztem, így hoztam el Messit egy próbajátékra a Barcelonához. Azonban eredetileg úgy volt, hogy Madridban fogok élni – emlékezett vissza Gaggioli. – Ha ez így történt volna, oda viszem el próbajátékra. Ilyen az élet. Akár Real Madrid-játékos is lehetne. A családja azt akarta, hogy abba a városba költözzön, ahol én is vagyok, hogy legyen valaki mellette, aki támogatja.

Szóba került a már sokszor emlegetett vézna fiúcska, akiről szinte mindenki kijelentette: nem lesz futballista. Gaggioli sem volt kivétel.

– Amikor megláttam a reptéren, azt gondoltam, ez a fiú sosem lesz futballista, túl vékony és alacsony volt. Nem tett jó benyomást. Azonban amikor láttam edzeni a Barca pályáin, világossá vált, hogy nagyszerű játékos lesz.

Olvasói sztorik