Nemzetközi foci

U21-es Eb: bombagólt rúgott az Újpest fiatalja a portugáloknak – VIDEÓ

Enisz Bardi villogott a kontinensviadalon.

Péntek este rendezték az U21-es Európa-bajnokság B-csoportjának utolsó fordulóját. Szerbia a spanyolokkal találkozott, míg Portugália a macedónokkal csapott össze.

Utóbbi válogatottban az Újpest FC két légiósa, Enisz Bardi és Viktor Angelov is kezdőként kapott lehetőséget. Jobban kezdtek a portugálok, a 22. percben már kétgólos előnyre tettek szert, az első félidő hajrájában azonban macedón részről Bardi szépített (1-2), így ismét nyílt lett a mérkőzés.

A folytatásban újra a portugálok találtak be, amelyre ugyan a hajrában még volt válasza a macedónoknak, azonban az egy újabb portugál gól miatt így is csak egy 4-2-es vereségre volt elég. Angelov 57 percet kapott, Bardi végig a pályán volt.

A másik ágon a spanyolok 1-0-ra verték Szerbiát, így hibátlanul nyerték meg a csoportot. Bardiék magukkal húzták a portugálokat: utóbbi együttes hat ponttal második lett, de mivel csak a legjobb csoportmásodik jut az elődöntőbe a három csoportgyőztes mellett, így eldőlt, hogy szintén búcsúzik a tornától – Szlovákia ugyanúgy hat ponttal zárta másodikként az A-csoportot, de gólkülönbsége +3-as, míg a portugálok +2-vel végeztek. Macedónia és Szerbia egy-egy ponttal fejezte be a küzdelmeket.

Bardi szépítő gólja (1-2)

Olvasói sztorik