Nemzetközi foci

Belga vagy francia válogatott védőt igazolhat a Lyon

Mindkét játékos a Manchester Cityvel áll szerződésben.

Szerencsés helyzetben van az Olympique Lyon, legalábbis abban a tekintetben, hogy valósággal válogathat a “márkás” védők között. A hét folyamán ugyanis már járt a klub főhadiszállásán a Manchester City védője, Eliaquim Mangala, akit egyébként a tavaszra Valenciába kölcsönadott a babakék klub – de nem ő az egyetlen jelölt.

A franciák ugyanis a L’Équipe értesülései szerint jobb szeretnék megszerezni az egyébként szintén a Citynél szerződéssel bíró belga Jason Denayer-t. A 21 éves játékos – akit már háromszor kölcsönadott a Manchester, legutóbb a Sunderlandnek – a 2016-os Európa-bajnokságon is pályára lépett nemzete színeiben.

A Lyon eltökélt, hogy megerősítse a védőszekcióját, bár az ügy végére még messze nem került pont. Mangalával a fő probléma ugyanis az, hogy több más opciója is lehet, ráadásul a 20 millió eurós vételárat sokallják a franciák.

Itt jön a képbe Denayer, akinek 2020-ig van élő szerződése Manchesterben és akit már évek óta szeretne elcsábítani az Olympique, amely most újabb próbát tesz erre, abban reménykedve, hogy a belga vételára kedvezőbb lesz.

Olvasói sztorik