Nemzetközi foci

Spanyolországban maradna a mexikói vb-hős

Pedig a Marseille és az Inter is hívja.

Igazi vb-specialistának tartja a közvélemény a 31 esztendős mexikói hálóőrt, Guillermo Ochoát. Nem véletlenül: a klubkarrierjében igazán kitörni képtelen kapus rendre kiemelkedőt nyújt a válogatottban, amelyben már 80 alkalommal pályára léphetett.

Ochoát leginkább a 2014-es világbajnokságon ismerhette meg a világ és a francia Ajaccio kapusát a tornát követően szerződtette is a Málaga.

Ott azonban nem tudott megragadni, így két szenvedős idény után – melyek során összesen csak 11 bajnokin játszott – kölcsönadták a Granadának, ahol kezdő volt ugyan, de kiesett.

A jelek szerint ez viszont nem szegte kedvét Spanyolországtól, hiszen szerződése(i) lejártával is maradna a La Ligában, ráadásul annak ellenére, hogy több nagyobb klub is hívja.

Az Inter és a Marseille által csábított portás a Radio Marca Clarónak az alábbiakat mondta:

– Várunk és meglátjuk, mi történik. Összegeznünk kell a lehetőségeket és higgadtan kielemezni. Szeretem Spanyolországot és a La Ligában folytatnám. Most a válogatottra koncentrálok, Mexikót kell minél jobb eredményekhez segítenem, a többiről később beszélünk. Nyugodt vagyok, nem helyezek nyomást magamra. Eljön az idő, amikor megtanulod, hogy nem szabad kapkodva rossz döntéseket hozni.

Ochoát választották meg a Granada szurkolói az Év Játékosának.

Olvasói sztorik