Nemzetközi foci

Európa Liga: a Fradi nagy múlttal rendelkezik, de verhető

A lett Európa Liga-rivális edzője leszögezte, nem a történelem lép pályára, hanem a játékosok.

A lett FK Jelgava ellen kezdi meg idei Európa Liga-szereplését a Ferencvárosi TC. Az ellenfél vezetőedzője, Alexandru Curteian is megszólalt a párharccal kapcsolatban, amit az Üllői129.hu portál idézett:

– Az ellenfelünk nagyszerű klub, komoly múlttal. Nem a legjobb opció, de harcolni fogunk, és bár tiszteljük őket, azért verhetőek. Megharcolunk a győzelemért. Nagyon érdekes lesz ez a meccs, mert egy volt csapattársam a másik csapat edzője. Doll nagyszerű játékos volt. Felnevettem, amikor megtudtam, újra találkozunk. Az első meccs idegenben lesz, nem csak az ellenféllel, hanem a közönség nyomásával is meg kell majd küzdenünk. Nagy és modern stadionjuk van, de csak jó, hogy sok néző lesz, sokkal jobb ilyen atmoszférában játszani. A csapat több tagja is szerepelt már ilyen körülmények közt, ez nem lehet probléma – mondta Alexandru Curteian. – A Ferencváros taktikájáról sokat nem tudok mondani, de már elkezdtük az adatgyűjtést. A magyar bajnokság még nem kezdődött el, így nehéz megmondani, hogy állnak majd fel. A történetük lenyűgöző, de nem az játszik, hanem a focisták. A játékosok karaktere dönt majd. Komolyan vesszük ezeket a meccseket, talán még lesznek változások, de készen állunk majd a harcra.

A két együttes június 29-én találkozik a Groupama Arénában, majd egy héttel később jön a visszavágó, a lett csapat otthonában.

Olvasói sztorik