Nemzetközi foci

Durva! Öt év börtönt kaphat a Real világklasszisa

Hamis tanúzás miatt szívhat a madridiak középpályása.

Akár öt év börtönt is kaphat hamis tanúzás miatt a Real Madrid világklasszisa, Luka Modric – számol be az elképesztő hírről az Independent. A horvát focistát még az előző héten idézte be az eszéki bíróság azzal a büntetőperrel kapcsolatban, amelyben Zdravko Mamicot –
a Dinamo Zagreb igazgatóját – és társait korrupcióval és adócsalással vádolják. Mamic korábban a Zágreb elnöke volt, és állítólag több olyan átigazolást is végrehajtott, aminek a végén a díjak nagy része nem a klub kasszájába, hanem saját zsebbe ment.

Ez történhetett Modric esetében is, aki 2002-ben a Zadartól a Dinamóhoz igazolt, majd 2008-ban a Tottenhamhez került 21 millió euróért. A bökkenő pedig az ügyészség szerint az, hogy a pénz fele Modrichoz, a másik fele Mamichoz került.

Korábban Modrić azt vallotta, hogy a 21 millió eurós összegből 10,5 milliót átadott Mamićnak, a múlt héten viszont már változtatott vallomásán és azt mondta, hogy nem emlékszik az esetre. A Horvát Államügyészség ezért most hamis tanúzással vádolta meg Modricot, és amennyiben ez érvényesül, akkor öt évre mehet a dutyiba.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik