Nemzetközi foci bajnokok ligája

BL: Korhut Mihály csapatával is találkozhat a Honvéd

Szűkítette a lehetőségeket a sorsolás előtt az UEFA.

Hétfőn délben kezdődik a Bajnokok Ligája-selejtező sorsolása. Az európai szövetség délelőtt 10 órakor szűkítette a lehetőségeket, így kiderült, hogy a magyar bajnok Bp. Honvéd a kiemelt csapatok közül a következőket kaphatja:

FC Köbenhavn (dán)

BATE Borisov (fehérorosz)

FK Asztana (kazah)

HNK Rijeka (horvát)

Sheriff Tiraspol (moldovai)

Hapoel Beer-Seva (izraeli)

A BATE az elmúlt évtizedben több alkalommal is búcsúztatott magyar csapatot; az Asztana akár egy magyar légióssal, Kleinheisler Lászlóval várhatja a kispestieket; az izraeli bajnok Hapoelben pedig a válogatott hátvéd, Korhut Mihály szerepel.

A Budapest Honvéd a második fordulóban kapcsolódik be a Bajnokok Ligája-selejtezőbe és kiemelt ellenfelet kap, ugyanis a magyar bajnok nem kiemeltként várja a sorsolást.

A második selejtezőkör mérkőzéseire július 11-12-én, a visszavágókra 18-19-én kerül sor. Július 14-én már kiderül, ki várhat a csapatra továbbjutás esetén – ekkor sorsolják a harmadik kör párosításait. Itt a Honvéd akár kiemelt is lehet. Amennyiben nem jut túl a második selejtezőkörön a magyar bajnok, úgy búcsúzik a nemzetközi porondtól – a harmadik kör kiesői viszont már az EL-ben folytathatják.

Az Európa Liga-selejtezője 13 órakor kezdődik. A Vasas FC ellenfele lehet a kiemeltek közül a montenegrói Mladost Podgorica, az izraeli Beitar Jeruzsálem, a moldovai Milsami Orhei, a bolgár CSZKA Szófia, illetve a szerb Vojvodina.

A kiemelt Videoton kaphatja a grúz Dinamo Batumi, az örmény Pjunik Jereván, a Fradit tavaly elbúcsúztató albán Partizani Tirana, a bosnyák Siroki Brijeg, illetve a máltai Balzan együttesét.

A szintén kiemelt Ferencvárosra várhat a lett Jelgava, a feröeri B36 Tórshavn, a walesi Connah’s Quay Nomads, az északír Ballymena United és a koszovói Pristina.

Az Európa Liga első selejtezőkörével indul a megmérettetés a Videoton FC, Vasas FC, Ferencváros trió számára. A Fradi és a Videoton is kiemelt lesz, a másodikban már csak a fehérváriak.

Az első körben június 29-én és július 6-án, a második körben pedig július 13-án és 20-án rendezik a mérkőzéseket. Közben július 14-én szintén sorsolás, ekkor alakulnak ki a harmadik kör párharcai.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik