Nemzetközi foci

A videóbíró vette el Portugália gólját – VIDEÓ

Négygólos találkozón a hajrában szerzett pontot Mexikó.

Portugália-Mexikó összecsapással folytatódott a Konföderációs Kupa A-csoportja vasárnap délután. A 22. percben könnyen előnyhöz juthatott volna az Eb-győztes: Cristiano Ronaldo tizennyolc méterről leadott lövése a felső lécen csattant, a kipattanó azonban Nanihoz került, aki a jobb alsóba lőtte a labdát.

A gólt azonban néhány másodperccel később érvénytelenítette a játékvezető, miután a videóbírózást követően kiderült, hogy a találatot megelőző szituációnál Pepe és három társa is lesen tartózkodott.

A 32. percben aztán már érvényes gólt is szerzett Portugália, Cristiano Ronaldo remekül centerezett középre a bal oldalról a tizenhatoson belül, Quaresma pedig higgadtan előbb kicselezte a kapust, majd az üres kapuba lőtt.

A válasz azonban még a szünet előtt érkezett: egy bal oldali beadást követően Guerreiro rúgott lyukat középen, így Velához került a labda, középre adott, Chicharito pedig remek mozdulattal a kapuba fejelt, 1-1-re módosítva a félidei állást.

A második játékrészben, hasonlóan az elsőhöz, mindkét oldalon esett gól. A hajráig kevés izgalmas szituáció alakult ki a kapuk előtt, a hajrában azonban két találat is esett. A 86. percben Cedric elé pattant a labda a tizenhatoson belül, a középpályás lövése pedig a jobb sarokban kötött ki, miután még meg is pattant az egyik védőn. Mexikó azonban nem adta fel, a 91. percben Hector Moreno egyenlített egy szöglet utáni fejest követően, így 2-2 lett a végeredmény.

Nani érvénytelenített gólja

A leshelyzet

Quaresma 1-0

Chicharito, 1-1

Cedric 2-1

Moreno 2-2

Olvasói sztorik