Nemzetközi foci

Első edzőmeccsén kikapott a Ferencváros

A Slaven Belupóval játszott a Doll-csapat.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

Ferencvárosi TC – NK Slaven Belupo (horvát) 0-1 (0-0)
Kaposvár
FTC: Dibusz – Csernik, Batik, Leandro, Sternberg – Gorriarán, Gera – Kundrák, Hajnal, Radó – Lovrencsics B. Csere: Holczer, Csonka, Hüsing, Bognár I., Botka, Lakatos, Priskin. Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerző: Sarlija (75.)

Kaposváron, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia centerpályáján játszotta első nyári felkészülési mérkőzését a Ferencváros. Az Európa Liga-rajtra hangoló együttes a horvát Slaven Belupóval csapott össze.

Az első negyedórát Leandro lövése zárta le, a kapusnak nem okozott gondot a játékszer megállítása. Lovrencsics Balázs fejese mellé szállt, majd Radó lövését is a horvátok kapusa hatástalanította. A félidő hajrájára kijöttek a szorításból a horvátok, de Dibusznak csak egy gyenge lövést kellett magához ölelnie.

Lovrencsics lövését védte a második játékrész elején Markovic, majd Holczert dolgoztatták meg a vendégek. A csereként beálló, debütáló Priskin lövése sem sokkal ment mellé. A hajrába érve Holczer ütött szögletre egy lövést, a sarokrúgás utáni kavarodásban pedig Sarlija elé került a játékszer, aki közelről lőtt a hálóba (0-1). Javarészt ferencvárosi lábakon járt a labda, az ellenfél kontrákból veszélyeztetett. Egy ilyen akció végén ismét egy szöglet okozott veszélyt: Katic közvetlen közelről, senkitől sem zavartatva fejelt fölé.

Nem változott a hajrában az eredmény, bár Bognár lepattanó lövése majdnem megtréfálta a horvát kapust: 1-0-s vereséggel kezdett az FTC.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik