Nemzetközi foci

Menesztette edzőjét a Southampton

A Dortmundtól távozó Thomas Tuchel lehet az új menedzser.

Menesztette Claude Puel vezetőedzőt az angol Premier League-ben szereplő Southampton. Az 55 éves francia trénerrel tavaly nyáron három évre szóló szerződést kötöttek. Elküldését azzal indokolták, hogy bár a csapat bejutott a Ligakupa februári döntőjébe, a bajnokság utolsó nyolc fordulójában csak egyszer tudott győzni.
A Southampton a nyolcadik helyen végzett a Premier League-ben. A klub korábbi válogatott játékosa, a manapság televíziós szakkommentátorként tevékenykedő Matthew Le Tissier úgy vélekedett, hogy Puel irányításával a csapat kevés gólt szerzett és nem játszott szórakoztató futballt.

– Ha a nyolcadik helyezést és a kupadöntőt vesszük figyelembe, akkor papíron nem volt rossz szezonunk, ha viszont a mérkőzéseink többségét nézzük, akkor visszalépést tapasztalhatunk – tette hozzá.

A klub közleménye úgy fogalmaz, már keresik az új vezetőedzőt, aki illeszkedik a hosszú távú jövőképükhöz. A fogadóirodák szerint a Borussia Dortmund előző szakvezetője, a német Thomas Tuchel a legesélyesebb a posztra.

Olvasói sztorik