Nemzetközi foci

Lesz-e storckos csütörtök?

Egri Viktor, a Digisport kommentátora szerint a német szakember nem marad szövetségi kapitány.

Fehér Csaba tizenegy éve ott volt a pályán azon a meccsen, amikor Málta 2-1-re legyőzte Magyarországot. Az egykori 41-szeres válogatott futballista biztos benne, hogy most azok érzik magukat a legrosszabbul, akik Andorra ellen pályára léptek, és részesei voltak az 1-0-s vereségnek. Juhár Tamás volt válogatott labdarúgó úgy véli, nem kötelező a váltás, ha már az Eb-selejtezőre készülünk, míg Egri Viktor kommentátor szerint az MLSZ Bernd Storck helyére keresni fog egy új kapitányt, ám a német marad a szakmai igazgató.

– Egyértelmű, hogy sokan, nagyon rosszul érzik magukat az országban azok közül, akik egy kicsit is szeretik a focit. De senki nem érzi rosszabbul magát, mint azok a játékosok, akik szerepeltek az andorrai találkozón – mondta a Sport 24-nek Fehér Csaba, a DIGI Sport szakkommentátora. – Ilyenkor az a jó, ha a futballista minél előbb pályára léphet, és újabb meccset játszhat akár a válogatottban, akár a bajnokságban, és ki tudja magából adni ezt a rossz érzést, kellemetlen emléket. De ez most a játékosoknak nem adatik meg. Úgy mentek a srácok szabadságra, hogy a vereség okozta terhet viszik magukkal – tette hozzá a PSV egykori légiósa, aki szerint nem túlzás szégyennek nevezni az andorrai eredményt.

Nagy kérdés, hogy az MLSZ miképp reagál majd Bernd Storck csütörtöki beszámolójára. – Azt neki (Bernd Storcknak) kell eldöntenie, hogy egy ilyen mérkőzés belefér-e – fogalmazott az egykori 20-szoros válogatott Juhár Tamás. – A mi időnkben ez mély problémákat vetett volna föl, és különböző döntéseket eredményezett volna. Nem tudom, hogy el lehet-e kezdeni már most egy új Eb-sorozatot azzal, hogy itt az ideje, nézzük meg új arcokat. Ez esetben nem is kötelező a váltás, de elmenni a történtek mellett nem lehet.

Egri Viktor, a DIGI Sport kommentátora szerint Storck nem marad kapitány, de azért nem marad munka nélkül. – Azt gyanítom, hogy Bernd Storckot le fogják váltani, keresnek helyette egy másik szövetségi kapitányt, viszont ő marad a szakmai igazgató. Szerintem ez az a megoldás, amellyel a legjobban ki tudna jönni ebből a helyzetből a szövetség. Storck elküldése minden pozícióból – lehetetlennek tűnik, annyira átalakítottak mindent az ő ízlése szerint, például az utánpótlásban.

Olvasói sztorik