Nemzetközi foci

Premier League: hontalanná válik az egyik londoni csapat

Szerdán elkészült az új idény sorsolása.

Szerdán elkészült a Premier League következő idényének sorsolása. A West Ham United az első fordulóban idegenben játszik, a második körben, augusztus 19-én viszont otthon lépnek pályára, de a The Guardian cikke szerint erre biztosan nem kerülhet sor.

Londonban rendezik ezen a nyáron a szabadtéri atlétikai világbajnokságot, ami augusztus 13-án, vasárnap ér véget, de egy hét alatt nem fogják tudni rendbe hozni a stadiont.

A West Ham ekkor a Southamptont fogadná, de mihamarabb megoldást kell találni a helyzetre. Az egyik lehetőség a pályaválasztói jog felcserélése, a Liverpool is csinált ilyet tavaly. A londoniak így csak szeptember 9-én, az újonc Huddersfield Town ellen mutatkozhatnak be saját otthonukban.

Augusztus 26-án a Tottenham Hotspur a Burnley csapatát fogadná a Wembleyben, viszont akkor rögbidöntőt rendeznek ott, úgyhogy erre is megoldást kell találni.

A Burnley ellen kezd a címvédő Chelsea

Az angol bajnokság első fordulóját az augusztus 12-13-i hétvégén rendezik, és a Burnley elleni hazai nyitányt követően Antonio Conte együttese a második fordulóban a városi rivális, előző szezonban ezüstérmes Tottenhamhez látogat.

Az újoncok közül a Brightonra és a Newcastle-re is nehéz feladat vár: előbbi a Manchester Cityt, utóbbi a Tottenhamet fogadja. Az élvonalba 45 év után visszajutott Huddersfield a Crystal Palace-nál lép pályára a nyitókörben.

A legnagyobb érdeklődésre számot tartó rangadók közül az első Liverpool‒Manchester United mérkőzésre október 14-i hétvégén az Anfielden, míg az első manchesteri városi derbire december 9-i hétvégén az Old Traffordon kerül sor.

A teljes sorsolást ide kattintvatekinthetik meg!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik