Nemzetközi foci

Premier League: a szurkolók a késői meccskezdés ellen tiltakoznak

A Labdarúgó Szurkolók Szövetsége (FSF) Angliában arra figyelmeztette a Premier League vezetőit, hogy a bajnokságban üresek lehetnek a lelátók azokon a hétvégi mérkőzéseken, amelyek későn, a tervek szerint 19.45-kor kezdődnek.

„Egyre több az olyan mérkőzés, amely megnehezíti a szurkolók életét, különösen azokét, akiknek sokat kell utazniuk” ‒ áll az FSF által megfogalmazott közleményben.

A szervezet véleménye szerint nagyon sok idő telt el, amíg a mostani lelátói légkör – amely a műsorszolgáltatók számára is értéket képvisel – a szurkolók aktív közreműködésével kialakult a Premier League-ben.

„Hogyan néznének ki az üres lelátók?” ‒ tette fel a kérdést az FSF, amely szerint a Premier League a műsorszolgáltatókkal közösen mintha “szándékosan” arra törekedne, hogy a drukkerek számára egyre nehezebb legyen bajnoki találkozókra járni Angliában.

A Premier League hétvégi mérkőzéseit a hagyományoknak megfelelően délután, illetve kora este rendezték meg. A 2016‒2017-es szezonban szombaton – helyi idő szerint – 17.30-kor, vasárnap 16.30-kor volt a legkésőbbi kezdés.

Az új műsorszolgáltatással kapcsolatos végleges döntést a Premier League vezető testülete 2018 februárjában hozza meg.

A The Times információja szerint az angol liga vezetői azt is tervezik, hogy a jelenleg élőben közvetített 168 bajnoki mérkőzés számát a 2019‒20-as idényre 190-re emelik.

Olvasói sztorik