Nemzetközi foci

Már csak Puskás és Kocsis előzi meg Ronaldót

A portugálok klasszisa hetvenharmadik válogatott gólját jegyezte.

Lettország vendégeként nyert 3-0-ra a portugál válogatott, így őrzi második helyét Svájc mögött a világbajnoki selejtezősorozat európai B-csoportjában. A mérkőzésen Cristiano Ronaldo két gólt szerzett, valamint egy gólpasszt is adott.

Az immár hetvenháromszor eredményes klasszis mostantól egyedüliként áll a válogatottban gólt szerző játékosok európai rangsorának harmadik helyén – eddig a német Miroslav Kloséval osztozkodott a dobogó alsó fokán. Az UEFA hivatalos honlapjának összeállításából kiderül: immár csak Puskás Ferenc (nyolcvannégy gól nyolcvankilenc meccsen a magyar és a spanyol válogatottban) és Kocsis Sándor (hetvenöt gól hatvannyolc meccsen a magyar válogatottban) előzi meg ebben a sorban.

Ronaldo százharminckilenc válogatott találkozón lépett pályára. Hazai pályán harminchatszor, idegenben huszonhétszer vette be az ellenfelek kapuját, tízszer pedig nagy tornán volt eredményes. Összesen ötvenegy meccsen iratkozott fel a gólszerzők közé, ebből negyvenkettőt meg is nyert Portugália, négyszer játszott döntetlent és ötször kapott ki. Egy négygólos mérkőzése is volt, mesterhármasig pedig háromszor jutott el a tizenhárom dupla és a harmincnégy egygólos meccs mellett. Érdekesség, hogy a top európai válogatottak, vagyis Franciaország, Spanyolország, Németország, Olaszország és Anglia ellen sosem volt eredményes.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik