Nemzetközi foci

Macedónia megszorongatta a spanyolokat – VIDEÓK

Gólgazdag játéknappal folytatódott a világbajnoki selejtezősorozat.

Vasárnap este újabb kilenc mérkőzést rendeztek az európai világbajnoki selejtezősorozatban.

A D-csoport két döntetlennel indult: Írország Ausztriával, Moldova Grúziával osztozkodott a pontokon. Wales a hajrában bukott két pontot Szerbia vendégeként: hiába Ramsey higgadt büntetője, Mitrovics a 74. percben 1-1-re mentette a mérkőzést. A három döntetlennel semmi sem változott: Szerbia és Írország 12-12 ponttal az élen áll, Wales és Ausztria 8-8 egységgel követi őket, Grúzia (3 pont) és Moldova (2) pedig továbbra is nyeretlen.

Az I-csoportban Ukrajna Finnország vendégeként nyert, a törökök pedig Koszovóban szerezték meg a három pontot. Izland a legvégén nyerte meg a Horvátország elleni rangadót – a horvátok maradtak az élen 13 ponttal, ugyanennyivel áll Izland is, őket 11 egységgel követi Törökország és Ukrajna, a finn, koszovói páros pedig 1-1 ponttal áll.

A G-csoportban nehezen hozta a kötelezőt Spanyolország, mely a vasasos Kire Ristveskivel felálló macedónok vendégeként nyert 2-1-re. Az olaszok magabiztosabban verték Liechtensteint, és szintén magabiztosan, 3-0-ra nyert Albánia Izrael ellen. A csoportot a 16 pontos spanyol, olasz duó vezeti, Albánia és Izrael 9-9 egységgel a harmadik és negyedik, Macedónia három pontjával ötödik, Liechtenstein pedig még mindig pont nélkül áll.

Insigne pazar gólja (Olaszország, 1-0)

Ristevskit bolondította meg Isco, majd Costa érkezett (Spanyolország, 0-2)

Ristovski szépített macedón oldalon (Macedónia, 1-2)

Eredmények, európai vb-selejtezők:

D-csoport:

Írország–Ausztria 1-1 (0-1)

Moldova–Grúzia 2-2 (2-0)

Szerbia–Wales 1-1 (0-1)

I-csoport:

Finnország–Ukrajna 1-2 (0-0)

Izland–Horvátország 1-0 (0-0)

Koszovó–Törökország 1-4 (1-2)

G-csoport:

Macedónia–Spanyolország 1-2 (0-2)

Olaszország–Liechtenstein 5-0 (1-0)

Izrael–Albánia 0-3 (0-2)

Olvasói sztorik