Nemzetközi foci

Kihagyja az Andorra elleni meccset a védelem oszlopa?

A magyarok védője kisebb sérüléssel bajlódik. Dzsudzsák a korai gólban bízik.

Egy nappal az az Andorra elleni vb-selejtező előtt a magyar férfi A-válogatott megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját.

A válogatott pihenéssel, regenerációval töltötte a délelőttöt, majd 18 órától kezdődött az edzés a mérkőzés helyszínén. Előtte kötelező sajtótájékoztatót tartottak a csapatok, a válogatottat Dzsudzsák Balázs és Gyurcsó Ádám képviselte Bernd Storck szövetségi kapitány mellett. A játékosok hangsúlyozták: sem a körülményekkel, sem a kellemetlen ellenféllel nem szabad foglalkozni, csak a saját játékunkon és a győzelmen lehet a hangsúly – olvasható az mlsz.hu-n.

– Az oroszok elleni meccset egyelőre magunk mögött kell hagyni, és csak a vb-selejtezőre, az Andorra elleni meccsre koncentrálni, és később elemezni a felkészülési meccs tapasztalatait. A vb-selejtezőn mindenképpen győznünk kell, másra nem is gondolhatunk. A körülményekkel sem szabad foglalkoznunk, műfű vagy nem műfű, teljesen mindegy. Az kell, hogy lebegjen a szemünk előtt, hogy minél előbb megszerezzük az első gólt, és nyugodtan tudjunk futballozni. Tudjuk, hogy az ellenfél keményen játszik, és elsősorban a védekezéssel foglalkozik majd, ezt fejben is fel kell tudni dolgoznunk – mondta a csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs.

Gyurcsó Ádám gólt szerzett a két csapat budapesti mérkőzésén, és ezúttal is szeretne eredményes lenni.

– Teljesen mindegy, hogy hogyan, ezt a meccset be kell húzni. Nehéz mérkőzésre számítok, de nem az ellenféllel, hanem a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Természetesen szeretnék betalálni, ugyanakkor lényegtelen a gólszerző személye, az a fontos, hogy a csapat sikeresen szerepeljen – fogalmazott a Pogon Szczecin szélsője.

Bernd Storck azt hangsúlyozta, hogy türelmesen és nagyon szervezetten kell futballozni, és különösen a támadóharmadban kell jó döntéseket hozni a csapatnak.

– A Feröer-szigetek ellen Andorra megszerezte első pontját a selejtezősorozatban, ez biztosan feldobta a csapatot mentálisan, és önbizalommal terve várja az összecsapást. Budapesten megtapasztalhattuk, hogy keményen futballozik az ellenfél, nehéz feltörni a védelmét, hazai pályán pedig még inkább igaz ez: Svájc és Lettország is csak egy góllal tudott győzni Andorrában. Türelmes és szervezett játékot kell nyújtanunk, és jó döntéseket hozni a kapu előtt. Kádár Tamás egyelőre kisebb sérüléssel bajlódik, az ő játéka egyelőre kérdéses. Sérültektől függetlenül: bárki is kap lehetőséget a vb-selejtezőn, meg kell ragadnia az alkalmat, és bizonyítani, hogy nemzetközi tétmeccsen is lehet rá számítani – mondta a mérkőzés előtt Bernd Storck.

Az Andorra–Magyarország vb-selejtező mérkőzést 2017. június 9-én 20:45-ös kezdéssel rendezik Andorra fővárosában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik