Nemzetközi foci

Sneijder a születésnapján lesz válogatottsági rekorder

A Galatasarayban futballozó Wesley Sneijder azzal ünnepelheti a 33. születésnapját, hogy a holland nemzeti együttes válogatottsági rekordere lesz.

Dick Advocaat szövetségi kapitány szerdán közölte, hogy a játékmester kezdő lesz pénteken, a Luxemburg elleni világbajnoki selejtezőmérkőzésen, így 131. alkalommal öltheti magára a címeres mezt, ezzel megdönti a kapus Edwin van der Sar csúcsát.

Sneijder múlt héten állította be a rekordot, ugyanis előbb csereként pályára lépett a Marokkó ellen 2-1-re megnyert felkészülési találkozón, majd visszautazott klubjához az idény utolsó meccsére, ahonnan magángéppel repült Rotterdamba, s vasárnap az utolsó húsz percben ismét szerepet kapott az elefántcsontpartiak 5-0-s legyőzésekor.

„Nem a rekord az oka, hogy ennyit utaztam. Egyszerűen csak minden alkalmat kihasználok, hogy a nemzeti csapatban játszhassak” ‒ mondta Sneijder.

A hollandok rendkívül rosszul rajtoltak a mostani kvalifikációs sorozatban, ugyanis félidőben a csoportjuk negyedik helyén állnak hét ponttal a franciák, a svédek és a bolgárok mögött.