Nemzetközi foci

Konföderációs Kupa: csaknem kétszáz huligánt kitiltottak a stadionokból

A világbajnokság mérkőzéseire sem tehetik be a lábukat.

Csaknem kétszáz nyilvántartott huligánt kitiltottak a jövő szombaton kezdődő oroszországi Konföderációs Kupa, valamint a jövő évi világbajnokság mérkőzéseiről.

Az orosz belügyminisztérium tájékoztatása szerint a 191 nevet tartalmazó listán azok is szerepelnek, akik a tavalyi franciaországi Európa-bajnokságon erőszakos cselekményeket követtek el, ezért a hatóságok látókörébe kerültek.

A tárca illetékese, Anton Guszev hozzátette, minden olyan drukker, aki korábban bármikor törvényt sértett, a minisztérium állandó ellenőrzése alatt áll, és a lista nyilvános.

„Ezek az emberek soha nem látogathatják a mérkőzéseket, ami a külföldi huligánokra is érvényes” ‒ közölte.

A június 17. és július 2. között sorra kerülő oroszországi Konföderációs Kupán, a jövő évi világbajnokság főpróbáján az A csoportban orosz, a portugál, az új-zélandi és a mexikói válogatott szerepel. A másik négyesbe Németország, Ausztrália, Chile és Kamerun került. A meccseket Moszkvában, Szentpéterváron, Szocsiban és Kazanyban rendezik.

Még a slágermeccsekre is vannak jegyek

A nemzetközi szövetség (FIFA) szerdai tájékoztatása szerint a június 22-én Kazanyban sorra kerülő Németország‒Chile találkozóra is lehet még vásárolni 400 jegyet az interneten. Hasonló a helyzet a Portugália‒Mexikó, az Oroszország‒Mexikó, illetve a bronzmeccs esetében is. Az Oroszország‒Portugália mérkőzésre még mintegy ezer belépő kapható.

A rendezők korábban többször is panaszkodtak, hogy lassan fogy a 16 összecsapásra az összesen 695 ezer jegy. Májusban úgy hírlett, hogy nagyjából 300 ezer jegyet adtak el, és az orosz‒portugál találkozóra szinte minden belépő elkelt.