Nemzetközi foci

Klopp meghívta szülinapi bulijába a DVTK edzőjét

Bódog Tamás játékosai azt eszik majd az edzőtáborban, amit maguknak főznek.

A szezon közben, március elején nevezték ki a DVTK élére Bódog Tamást, aki azt a feladatot kapta, hogy tartsa bent az élvonalban a csapatot – ha nehezen is, de ez végül összejött. A korábban a Mainznál, a Videotonnál, az RB Leipzignél és Bröndbynél is asszisztens edzőként dolgozó szakember végül tíz meccs alatt négy győzelemmel, négy döntetlennel és két vereséggel zárt a nemrég véget érő idényben. A szabadságát töltő tréner a DVTK hivatalos honlapjának adott interjút, melyben elárulta, tartja-e még a kapcsolatot régi kollégáival, valamint szót ejtett a piros-fehérek nyári csapatépítő edzőtáboráról is.

– Alexander Zornigerrel a múlt hét elején beszéltem, ő is elmesélte, milyennek látta a dán kupadöntőt, miként ért véget a bajnokság, és biztosított arról, hogy a stáb tagjaként mindkét ezüstérmet megkapom én is. Jürgen Klopp éppen a születésnapi partijára hívott meg, amire sajnos nem tudok elmenni, mert éppen akkor kezdjük a felkészülést az új bajnokságra. Igyekszem velük továbbra is szoros kapcsolatban maradni, mert elsőéves vezetőedzőként elsősorban azokat az elképzeléseket próbálom megvalósítani, amiket annak idején tőlük tanultam – mondta Bódog, majd a továbbiakban a június 17-i mini edzőtáborra, ahová labdát sem visz magával a csapat.

– Ebben a három-négy napban az erőfejlesztésen és a csapatépítésen lesz a hangsúly. Mivel rövid a nyári felkészülés, nincs idő székben ülve közösséget építeni, így lesznek futóedzések, kerékpározni, triatlonozni fogunk és evezni, de ami a legfontosabb, mindezt tábori körülmények között, ahol egymásra vagyunk utalva. Dédestapolcsányban azt esszük, amit magunknak főzünk, többágyas szobákban lakunk, hiszen lakva ismeri meg egymást az ember. A hazatérés után pedig ismét előkerül a labda, ezzel pedig újabb lendületet kap a felkészülés. Ebben a beszélgetésben is említettem már, hogy azt szeretném továbbadni, amit tanultam, és saját magam is megtapasztaltam, hogy működik. A Mainz játékosaként Jürgen Klopp irányítása alatt Norvégiába repültünk, és ott a fjordokban kajakoztunk, majd felvertük a sátrunkat, és megsütöttük a magunk által fogott halat. A hatalmas élmény mellett ez úgy összekovácsolta a csapatot, aminek az előnyét egész évben élveztük – mondta a vezetőedző a hivatalos honlapon, és azt is megemlítette, hogy valószínűleg minden csapatrészre várható erősítés az átigazolási szezonban.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik