Nemzetközi foci

Nagy pofon Messinek: pont az Aranylabdát jegyző szaklap nem tette be a BL-álomcsapatba

A France Football tizenegyéből maradt ki.

Az Aranylabda-alapító francia szaklap, a díjat ettől az évtől ismét egyedüliként odaítélő France Football is kihirdette Bajnokok Ligája-álomtizenegyét. A kaput – mint sok más lapnál – itt is a döntős Juventus portása, Gianluigi Buffon védi, az ék pedig természetesen a fináléban duplázó Cristiano Ronaldo lett, aki a BL-győzelem mellett 12 góljával a gólkirályi címet is elhódította.

Óriási meglepetésre viszont kimaradt az álomtizenegyből a 11 gólt jegyző Lionel Messi, aki csapatával, a Barcelonával a legjobb nyolc között vérzett el. Egyedül Neymar került be az álomcsapatba a katalán együttesből.

Buffon előtt két csapattársa, Dani Alves és Leonardo Bonucci szerepel a védelemben, illetve a Realból Sergio Ramos és Marcelo került be, a középpályára pedig Luka Modric nevét írták fel – utóbbi a két monacóssal, Fabinhóval és Thomas Lemarral szerepel egy sorban. Ronaldo és Neymar mellett a támadósorban még a juventusos Paulo Dybala kapott helyet.

A spanyol Marca Messi kimaradását árulkodó jelnek veszi: az is elképzelhető, hogy már most eldőlt, ki kapja a következő Aranylabdát – mint ismert, Ronaldo zsebelte be legutóbb a világ legjobbjának járó elismerést, miután 2016-ban többek között BL-t nyert a Reallal és Európa-bajnokságot a portugál válogatottal.

Olvasói sztorik