Nemzetközi foci

Még hogy gyenge bajnokságba igazoltak a magyar válogatott alapemberei…

Ázsia négy legerősebb pontvadászatában akad magyar.

Elég gyakran felélénkülő kritika, hogy a magyar válogatott kulcsemberei – Dzsudzsák Balázs, Németh Krisztián, Guzmics Richárd – milyen gyenge bajnokságokba igazoltak.

Mint az köztudott, Dzsudzsák az egyesült arab emírségekbeli al-Vahdánál játszik, Németh Krisztián a katari al-Garafánál, Guzmics pedig a kínai Jenpien Fundénél; de rajtuk kívül is akad még Ázsiában játszó magyar: Huszti Szabolcs a kínai Csangcsun Jataj; Feczesin Róbert a dél-koreai Jeonnam Dragons, Vadócz Krisztián pedig a hongkongi Kicsi FC labdarúgója.

Az Ázsiai Labdarúgó-szövetség legutóbb június negyedikén frissítette a legerősebb ázsiai bajnokságok rangsorát, amelynek értékeit 90%-ban a klubsikerek adják meg, 10%-ban pedig a válogatottaké.

Nos, ez a lista már azt mutatja, hogy a magyar légiósok talán mégsincsenek olyan rossz helyen: a legerősebb pontvadászat ugyanis toronymagasan az egyesült arab emírségekbeli, a második a dél-koreai, a harmadik a katari, a negyedik pedig a kínai – magyarán az első négy helyezett országban egyaránt szerepel hazánk fia.

A hongkongi sorozat a 13. helyen áll, megelőzve például az indiait is. Érdekesség, hogy az ausztrál és japán bajnokság csak a 8., illetve 6.

Olvasói sztorik