Nemzetközi foci

Eppel kemény és alattomos orosz védőkkel találkozott

A Honvéd debütáló támadóját kirázta a hideg a pályán a himnusz hallatán; Gulácsi szerint három gólt ajándékoztunk az oroszoknak.

Hétfő este az Oroszország elleni felkészülési mérkőzésen lépett pályára először a magyar nemzeti csapatban az NB I gólkirálya, Eppel Márton, aki szerencsétlen szituációt követően szerzett öngólt. A Honvéd játékosa, valamint az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter nyilatkozott a találkozó után.

– Nem hiszem, hogy ennyire alárendelt szerepet játszottunk, mint amit a végeredmény mutat. Hihetetlenül jó érzés volt, kirázott a hideg a pályán, amikor meghallottam a himnuszt, eddig csak nézőként vettem részt válogatott meccsen – mondta Eppel honlapunknak. – Amikor Szalai Ádám már sérülés miatt nem edzett, akkor már lehetett azért sejteni, hogy én fogok kezdeni. Az első labdaérintés után elmúlt a drukk, nem volt bennem megilletődöttség. Összességében úgy érzem, hogy mezőnyben sikerült jól megtartanom a labdákat, a csapat segítségére voltam, az már más kérdés, hogy nem kerültem helyzetbe, márpedig a csatárnál ezt nézik, és a gólok számát. Remélem Andorra ellen sikerül betalálni. A második gólnál azt hittem, hogy Nagy Ádi ki tudja fejelni a labdám, nem érte el végül, aztán pedig nagyon gyorsan történt minden. Nem is tudom már, hogy a bal vagy a jobb oldalamra pattant-e a labda, aztán pedig Gulácsi lába között kötött ki a hálóban, elég szerencsétlen szituáció volt. Kemények voltak az orosz védők, az egyik belső hátvéd néha még alattomosan is játszott, de ez a helyzet nemzetközi szinten, gyorsabban kell játszani, nem szabad sok ideig dédelgetni a labdát – zárta a Budapest Honvéd támadója.

– Mi birtokoltuk többet a labdát, az oroszok visszaálltak, zártan védekeztek, aztán pedig könyörtelenül kihasználták a hibáinkat – értékelt Gulácsi Péter. – Rúgattuk velük három gólt. Volt olyan időszak, amikor bátran játszottunk, majd pedig olyan, amikor pontatlanok voltunk, de akadt olyan periódus, amikor bátortalanságot láttam a csapaton. Sokat lehet ebből a meccsből is tanulni, leginkább azt, hogy nemzetközi szinten apróságok döntenek és nem szabad ilyen gólokat ajándékozni az ellenfélnek. Játékban úgy érzem, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk az oroszoknak, kontroll alatt tartottuk a meccs részét. A védelemben Lang és Kádár személyében rutinosabb játékosok is voltak, így nem gondolnám, hogy az összeszokatlanság miatt kaptunk hármat. Az első félidőben két kihagyásunk eredményezte a gólokat, az elsőnél egy kontrát követően, itt több lehetőségünk is lett volna megakasztani a támadást. A második gólnál pedig talán kommunikációs hiba lehetett a probléma és persze egy kis szerencse is kellett a vendégeknek. támadó harmadban bátrabbnak kellett volna lennünk és hiányoztak a váratlan húzások. Mindenképpen jó az elgondolás, hogy a rutintalan és fiatalabb játékosok ilyen környezetben lehetőséget kapjanak, és ezen a szinten tapasztalatot szerezzenek. Be kell őket építeni, amennyire csak lehet. Mindenki, aki ma mutatkozott be, valamennyit hozzá tudott tenni a játékhoz, sokat lehet ebből a meccsből tanulni, és remélem ez hozzásegít minket a fejlődéshez. Andorrán elsősorban a győzelem a legfontosabb, idegenben nem olyan könnyű ott a csapatok dolga, mint azt a legtöbben gondolják. Jó lenne már az elején gólt lőni, hátha azután kinyílnának – tekintett előre a pénteki vb-selejtezőre a hálóőr.

Olvasói sztorik