Nemzetközi foci

Egyre nagyobb a zűr a katari vb körül

A FIFA hivatalos levélben közölte, folyamatosan kapcsolatban áll a szervezőkkel és az országgal.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség illetékesei szerint nem érinti a 2022-es világbajnokságot, hogy az arab térség államai közül Bahrein, Szaúd-Arábia, Egyiptom és az Egyesült Arab Emírségek is megszakította diplomáciai kapcsolatait Katarral.

„Folyamatos kapcsolatban vagyunk a szervezőbizottsággal, és minden előkészület a terveknek megfelelően halad” – áll a levélben.

Bahrein a többi között azzal vádolja Katart, hogy a terrorizmust támogatja és beavatkozik a belügyeibe. Bahrein szerint a katari sajtó uszítást végez, az állam pedig Iránhoz köthető fegyveres terrorcsoportokat segít és pénzel, hogy felforgató akciókat hajtsanak végre, és káoszba taszítsák Bahreint – írja az MTI.

A külügyminisztérium tájékoztatása szerint a bahreini nagykövetséget Dohában 48 órán belül bezárják, és ennyi idő áll rendelkezésre a katari diplomatáknak is Bahrein elhagyására. Bahrein a légi és a tengeri összeköttetést is megszakítja Katarral, állampolgárait pedig felszólította, hogy 14 napon belül hagyják el a szomszédos államot.

Olvasói sztorik