Nemzetközi foci

Matthäusi magasságokban az új argentin kapitány

Még az is lehet, hogy a szép emlékű német edző Jorge Sampaoli példaképe. A dél-amerikai szakmai stáb több mint száz futballistát figyel…

Emlékezhetünk rá, hogy a jó Lothar kétéves magyarországi tartózkodása pontosabban a kapitánykodása – alatt több mint száz játékost „dobott a mélyvízbe”, és próbált ki a nemzeti tizenegyben – közülük többeket ő válogatott be elsőként.

Mindez az új argentin szövetségi kapitány, Sampaoli kapcsán jutott eszünkbe, aki székfoglaló interjújában kijelentette, jelenleg több mint száz futballistát figyelnek, mert az a cél, hogy olyanok kerüljenek Lionel Messi mellé, akik magas szinten tudnak vele együttműködni.

A hivatalosan csütörtökön kinevezett szakvezető azt is elmondta, számára a legnagyobb kihívás az, hogy Messiből kihozza a legjobbat és a nemzeti csapattal kijusson a jövő évi világbajnokságra. A tréner 2022-ig szóló szerződést írt alá, azaz a közös munkát a katari világbajnokágig tervezi vele a szövetség – írja az MTI. A válogatott ötszörös aranylabdás futballistájával már egyeztetett, s mint mondta, az első kapcsolatfelvétel pozitív volt.

– Már beszéltem Leóval, mindketten izgatottan várjuk ezt a projektet – árulta el a Buenos Aireshez közeli Ezeizában, a válogatott edzőközpontjában tartott sajtótájékoztatón, hozzátéve: nagy segítség a számára, hogy Messi ennyire lelkes.

A hosszú távú együttműködésről úgy vélekedett, reméli, hogy ebben az időszakban “valami fontosat” tud alkotni az argentin futballban. Segítője az 1986-ban világbajnok Jorge Burruchaga lesz.

Olvasói sztorik