Nemzetközi foci

Nehéz helyzetbe kerülhetnek az angol klubok az átigazolási piacon

Nem lesz több Paul Pogbához hasonló eset?

A Manchester Unitednál attól tartanak, hogy Nagy-Britannia uniós távozása, a Brexit után hátrányba kerülnek nemzetközi riválisaikkal szemben az átigazolási piacon. Az aggályokról az Európa Liga-győztes egyesület pénzügyi vezetője, Cliff Baty beszélt egy konferencián.

– A Brexittel kapcsolatban van egy gyakorlati problémánk, mégpedig az, hogy a többi európai élcsapattal, így például a Real Madriddal és a Barcelonával szemben hátrányba kerülhetünk az átigazolási piacon – utalt a vezető arra, hogy míg az uniós országok csapatai 16 éves kortól szerződtethetnek labdarúgókat a többi EU-tagországból, addig az EU-n kívüliek számára a nemzetközi szövetség szabályzata szerint ez csak 18 éves kor fölött lehetséges.

Ezért a Premier League-klubok azt sürgetik, hogy a kérdésben minél előbb szülessen számukra kedvező megállapodás. A Manchester United – amely egy tanulmány szerint a legértékesebb európai labdarúgóklub – 16 éves korában szerződtette a világ későbbi legdrágább játékosát, a francia Paul Pogbát.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik