Nemzetközi foci

Két év alatt két osztályt ugrott a székely gárda, ahol az Európa Liga az álom

A Sepsi OSK hét-nyolc igazolást tervez, hogy megragadjanak az élvonalban. A tisztesség és a becsületesség a titkuk.
A Sepsi OSK szombaton 14 órakor játssza utolsó bajnokiját a másodosztályban, a mérkőzésre pedig több magyar szurkoló is ellátogat. A Székely Légió szurkolói-csoport felhívása:
A közös szurkolói vonulásra a gyülekező 11.45-kor van és 12-kor indul a menet a stadion felé a vasútállomásról.
A füstbombákat a csendőrség engedi, de a petárdázást nem!
A Sepsi-szurkolók piros, illetve zöld pólókban vonulnak fel. A piros a futball, a zöld a kosárlabda-szurkolók színe a Sepsi klubban. (A kosarasoknak is van mit ünnepelni, hiszen megnyerték a kupát.)
A „ria ria Hungáriázást” a csendőrség bünteti! Az a kérés, hogy ez ne legyen. A magyar jelképek viselete, használata nincs igazán szabályozva.
A Sepsi-szurkolók kérik, hogy senki ne a történelmi igazságtalanságokkal foglalkozzon, hitünk szerint erre lesz más lehetőség. Nagyon fontos, ez a Sepsiek ünnepe, de igaz magyarként osztozhatunk örömükben, senki ne sajátítsa ezt ki semmilyen célzattal. Várnak minden magyart aki tiszta szívvel velük tud ünnepelni.
Isten áldja Székelyföldet!
Hajrá Magyarok!

forrás: ckozep.hu

Az előző idényben jutott fel a román harmadosztályból a második vonalba a Sepsi OSK, amely most még nagyobb bravúrt hajtott végre, hiszen a második helyének köszönhetően a következő szezont az első osztályban kezdi. A Digi Sport Reggeli Start című műsorában a sepsiszentgyörgyiek tulajdonosa, Diószegi László beszélt a nem mindennapi felemelkedésről.

– Mindenkinek meglepetés a jelenlegi szezon, a java azonban most fog következni. A költségvetésünk a duplájára nőtt a másodosztályban, most pedig háromszoros-négyszeres anyagi lehetőséggel indulunk neki az élvonalnak – mondta a vezető, majd kitért a stadionhelyzetre. –
Változott a helyzet, tegnap voltak nálunk a labdarúgó-szövetségtől, és sajnos az sem biztos, hogy Brassóban tudunk majd játszani. Szászmedgyes vagy Ploiesti között lehet választani, ha nem sikerül a saját pályánkat elfogadható állapotba hozni. Ez esetben inkább az előbbi helyszínre költöznénk. Első évben az a tervünk, hogy bennmaradjunk, ezután pedig merészebb céljaink is lesznek, de erről majd csak később kell beszélni. Az egész város focilázban ég, egész Székelyföld és Erdély büszkesége lett a csapatunk. Mindig kétezer néző előtt játszottunk a másodosztályban, az élvonalban a négy-ötezer lesz a reális. Bízom benne, hogy az ötödik, hatodik forduló körül már Sepsiszentgyörgyön tudunk játszani, hiszen akkor van értelme az egésznek, ha a helyiek otthon látják a meccseinket – folytatta Diószegi, majd elárulta, hogy mi a siker titka.

– A tisztesség és a becsületesség, családként próbáltuk ezt az egészet összerakni. A stáb és a játékosok között nem fordult elő olyan, hogy nem tudunk időben fizetést adni, vagy ígérgettünk volna. Tudtuk a játékosokat motiválni azzal, hogy a szavunk aranyat ér. Nagyon lényeges a székely és a magyar kapcsolatok erősítése, mi Magyarországnak nem a mostoha, hanem az édes gyermekei vagyunk, mindig Budapest felé tekintünk – válaszolta a tulajdonos, végül kitért az erősítésekre, és elárulta a csapattal kapcsolatos álmát is. – Az a stratégiánk, hogy a jelenlegi gárda együtt marad, de természetesen kell erősíteni, ha benn akarunk maradni az élvonalban. Hét-nyolc meghatározó játékosra lenne szükségünk, ha ez összejön, akkor az idén is tudunk szép meglepetéseket szerezni.
Most nagyot fogok mondani, nekem az a vágyam, hogy három év múlva az Európa Liga selejtezőjébe legalább bevigyem a csapatot, ehhez azonban nagyon sok mindennek össze kell jönnie.

A teljes beszélgetést ide kattintva nézheti meg.

Olvasói sztorik