Nemzetközi foci

Negyven millió euróért igazolt kapust a Manchester City – hivatalos

Buffon átigazolási csúcsa közelében az ár.

Ahogy arról a Rangadó.hu már korábban is beszámolt, a Manchester City le kívánja igazolni a Benfica 23 esztendős kapusát, Éderson Moraest. Úgy fest, hogy a megállapodás végleg megköttetett, hiszen a portugál klub már be is jelentette hálóőre távozását.

Az ár 35 millió font (40 millió euró), ami a valaha volt egyik legnagyobb összeg, amelyet kapusért kicsengettek. Apró szépséghiba, hogy a pénz 50%-a “harmadik feleknek” (vélhetően játékosügynököknek) megy. Az átigazolás egyelőre csak azért nem száz százalékban hivatalos, mert a Premier League-nek a harmadik fél számára juttatott fontok tekintetében szigorú előírásai vannak, amelyeknek meg kell felelni.

Moraes mindössze 37 mérkőzésen lépett pályára a Benfica színeiben, miután 2016 márciusában berobbant a csapatba. A kapus tagja a brazil U23-as válogatott keretének, de a felnőttek között még nem lépett pályára, bár az Argentína és Ausztrália ellen készülő csapatnak most tagja.

A City a héten megvált cserekapusától, Willy Caballerótól, aki idény közben Claudio Bravót is megelőzte a sorrendben; Joe Hart ugyanakkor biztosan elhagyja Torinót, ahol kölcsönben szerepelt.

A kapusok között az eddigi átigazolási csúcs Buffon 53 millió eurós vételára volt 2001-ben, ami akkori árfolyamon 32,6 millió fontnak felelt meg.

Olvasói sztorik