Nemzetközi foci

Kompany húsz hónap után újra a belga válogatottban

A csapatkapitányi karszalagot továbbra is Eden Hazard viseli.

Közel húsz hónap után tér vissza a belga válogatottba Vincent Kompany, aki többször is sérüléssel bajlódott az elmúlt időszakban.

„Nem sok futballista képes arra, hogy ilyen hosszú kihagyásból visszatérve is magas szinten teljesítsen” – utalt a 31 éves Kompany bajnoki hajrában nyújtott teljesítményére Roberto Martínez, a belgák szövetségi kapitánya.

A hetvenszeres válogatott védővel kapcsolatban a szakember megjegyezte: a keret fontos láncszemének tartja, akinek az erőállapotát most végre személyesen is meg tudja nézni. A tréner leszögezte azt is, hogy a kapitányi karszalagot továbbra is Eden Hazard viseli majd.

A belga válogatott élére 2016 augusztusában kinevezett Martínez még nem dolgozott együtt a válogatott korábbi csapatkapitányával, mivel Kompany legutóbb 2015 októberében lépett pályára a nemzeti együttesben.

A belga szövetségi kapitány 27 fős keretet nevezett meg a Csehország elleni hazai felkészülési találkozóra (június 5.), valamint az Észtország elleni idegenbeli világbajnoki selejtezőre (június 9.).

Olvasói sztorik