Nemzetközi foci

A Videoton korábbi mestere távozott Firenzéből

A portugál szakvezető minden ajánlatra nyitott.

A Videoton FC korábbi portugál mestere, Paulo Sousa megerősítette, hogy távozik a Fiorentinától, és hozzátette: „talán nem sikerült keresztülvinnem a futball iránti szenvedélyemet.”

– Mindent beleadtam, hogy a Fiorentinából győztes csapatot faragjunk. Büszkén távozom, hiszen tudom, hogy mindent megtettem a csapatért. A papíron gyengébb együttesek ellen sajnos túl sok pontot hullajtottunk. Voltak olyan találkozók, amikor esélyesebb riválist tudtunk megverni, pedig előzetesen nem is számítottunk pontszerzésre. Olyan minőség volt a csapatban, hogy meglátásom szerint többre lettünk volna képesek – nyilatkozta a portugál tréner, aki tehát hétvégén utoljára ült a violák kispadján. A Fiorentina 2-2-es döntetlent játszott vasárnap a sereghajtó Pescarával, a nyolcadik hellyel pedig biztossá vált, hogy nem indulhatnak a következő szezonban a nemzetközi porodon.

Sousát korábban már az FC Porto és a Borussia Dortmund kispadjával is szóba hozták, jövőjével kapcsolatban így nyilatkozott.

– Hazatérek, aztán pedig a legnagyobb tisztelettel meghallgatok minden megkeresést, ami érkezik.

Sajtóhírek szerint minden bizonnyal a Lazio és az Internazionale korábbi szakvezetője, Stefano Piloi lesz a firenzeiek új edzője, bemutatására várhatóan ezen a héten kerül sor.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik