Nemzetközi foci

A Manchester City rekordösszeget fizet a Benfica kapusáért

A Manchester City akár már hétfőn bejelentheti következő igazolását, a Benfica brazil kapusát, Edersont – adta hírül a goal.com

A 23 éves, kétszeres portugál bajnok hálóőr a vasárnapi Portugál Kupa-döntő másnapján kelhet útra Angliába, hogy aláírjon. A klub illetékesei már készülnek erre az eshetőségre. Az információk szerint a manchesteriek legalább 35 millió fontot különítettek el az igazolásra, amivel megdöntenék Gianluigi Buffon kapusokra vonatkozó átigazolási rekordját (Parma-Juventus, 2001, 33 millió font). Igaz, ha euróban számolunk, akkor még mindig Buffon vezetné a rangsort 55 millió euróval, hiszen Ederson lehetséges, 35 millió fontos vételéra – a font euróhoz képest viszonyított gyengülése miatt – euróban “csak” 40 milliót tesz ki.

Pep Guardiola a távozó Willan Caballero helyére szemelte ki magának Edersont, aki az exbarcás Claudio Bravóval küzdhetne meg a kapuba kerülésért. Mint ismert, a City pénteken már bejelentett egy komoly vételt: a sokoldalú, portugál középpályás, Bernardo Silva nem kevesebb, mint 43 millió fontért érkezik a francia bajnok Monacótól.

Olvasói sztorik