Nemzetközi foci

Nem akarod tudni, mennyit keresett egy év alatt Ronaldo és Messi

Elképesztő összegek a Forbes magazin legfrissebb listáján.

A spanyol bajnok Real Madrid portugál klasszisa tavaly június elseje óta 93 millió dollárral, vagyis 25.5 milliárd forinttal lett gazdagabb, ebből a Forbes adatai szerint 58 millió dollár a fizetése, míg a maradék 35 milliót a szponzoraitól zsebelte be a négyszeres aranylabdás. Ronaldo ezzel egymást követő negyedik évben zárt az élen a labdarúgók között.

A második helyen az FC Barcelonával szombaton Spanyol Kupát nyert argentin Lionel Messi áll 80 millió dollárral (53+27), míg a képzeletbeli dobogó alsó fokára csapattársa, a brazil Neymar fért fel 37 millióval (15+22).

A jövő szombati, cardiffi Bajnokok Ligája-döntőre címvédőként készülő madridiak még két játékost adnak az első tízbe: a walesi Gareth Bale a negyedik, míg a kolumbiai James Rodríguez a kilencedik a listán, míg a katalánoktól az uruguayi Luis Suárez a hetedik – írja az MTI. A két spanyol csapat játékosain kívül csak manchesteri labdarúgók fértek be a tízbe: a Unitedből a svéd Zlatan Ibrahimovic, az angol Wayne Rooney és a francia Paul Pogba, a Cityből pedig az argentin Sergio Agüero.

Érdekesség, hogy a másik BL-döntős együttes, az olasz bajnok és kupagyőztes Juventus egyetlen játékosa sem fért be a legjobb húsz közé a kereseti listán.

A tíz legjobban kereső labdarúgó a Forbes szerint

Cristiano Ronaldo (portugál, Real Madrid) 58+35 millió dollár
Lionel Messi (argentin, FC Barcelona) 53+27
Neymar (brazil, FC Barcelona) 15+22
Gareth Bale (walesi, Real Madrid) 23+11
Zlatan Ibrahimovic (svéd, Manchester United) 27+5
Wayne Rooney (angol, Manchester United) 17,6+6
Luis Suárez (uruguayi, FC Barcelona) 17,3+6
Sergio Agüero (argentin, Manchester City) 14, 6+8
James Rodríguez (kolumbiai, Real Madrid) 14,9+7
Paul Pogba (francia, Manchester United) 17,2+4
(Az első összeg a fizetést, a második a szponzori bevételeket jelöli.)

Olvasói sztorik