Nemzetközi foci

Döbbenetes slusszpoén Totti búcsúmeccsén – VIDEÓ

Egy tizenhat éves fiú okozott kellemetlen perceket a Roma focistáinak.

Hiába szólt minden Francesco Tottiról, a római legendánál csaknem huszonöt (!) évvel fiatalabb játékos, a 2001-es születésű Pietro Pellegri lepte meg az ünnepelni érkező római szurkolókat a Genoa elleni olasz bajnokin.

A harmadik percben szerzett vendéggólra ugyan gyorsan jött a válasz (Dzeko, 10.), ám ezt követően sokáig szenvedett a Roma. Pedig a házigazdának győznie kellett az automatikus BL-főtáblát érő második helyezéshez, hiszen a rivális Napoli 4-2-re nyert a Sampdoria otthonában.

De Rossi a 74. minutumban juttatta előnyhöz a fővárosiakat, ám a Genoa egyenlített – a 2-2 pedig azt jelentette volna, hogy az AS Roma bukja a második helyet. Az 54. perctől a „farkasoktól” ma búcsúzó klublegenda, Totti is ott volt a csapatban, ám a boldogságot jelentő találatot csak a kilencvenedik percben sikerült elérni (Perotti).

De sikerült, így a Roma elérte a célját, ezüstérmet nyert, és győztes mérkőzésen köszönt el a negyven esztendős, a felnőtt csapatban 1992-ben bemutatkozó támadótól. Francesco Totti 786 tétmeccsen 307 gólt szerzett az AS Roma színeiben.

Ez a gól BL-főtáblát ér a Romának

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik