Nemzetközi foci bajnokok ligája

Zidane Buffont és Allegrit dicsérte

A francia szerint kollégája egyike a világ legjobb edzőinek.

Egy hét múlva, Cardiffban kerül megrendezésre a Bajnokok Ligája idei fináléja, ahol a Real Madrid és Juventus csap össze egymással. A döntő közeledte ellenére a korábbi években már-már megszokott szópárbajnak egyelőre nyoma sincs, sőt a legnagyobb tisztelettel beszélnek egymásról a felek – most éppen a spanyolok vezetőedzője, Zinedine Zidane méltatta egy kicsit a torinóiak csapatkapitányát, Gianluigi Buffon és trénerét, Massimiliano Allegrit is:

– Buffon esetében elég megnézni, hogy mi mindent ért el pályafutása során. Hihetetlen karrier áll mögötte. Ő egy nagyszerű kapus és egy született vezéregyéniség. Emellett azt is érdemes észrevenni, hogy miként beszél másokhoz és másokról, vagy hogy mit tett azokért az emberekért, akikkel találkozott. Ez megmutatja, hogy Gigi a pályán kívül is kivételes ember.

– Allegri pedig a világ legjobb edzőinek egyike. Mindent megérdemelt, ami az elmúlt években történt vele. Az ahogyan gyakorlatilag újjáépítette, de minimum továbbfejlesztette a Juventust, igazán megsüvegelendő teljesítmény. Természetesen nem csak az övé az érdem, a sportvezetőknek és maguknak a játékosoknak is nagy szerepe van az elért eredményekben, de mégis vitathatatlanul remek munkát végez Torinóban. Minden tiszteletem az övé – fogalmazott a korábban a Juventusban is megfordult Zidane.

Olvasói sztorik