Nemzetközi foci

Mbappé: Olyan lennék mint Henry? Nem fair az összehasonlítás

A lenyűgöző szerénységgel nyilatkozó klasszis szerint Buffon érdemelné meg legjobban az Aranylabdát.

A Monaco fiatal klasszisa, Kylian Mbappé nagyszerű szezont tudhat maga mögött: minden sorozatot figyelembe véve 26 góllal és 14 gólpasszal zárt, a hercegségbeliek pedig 17 év után nyerték meg újra a francia bajnokságot, miközben a Bajnokok Ligájában az elődöntőig jutottak. Nem csoda hát, hogy az egész futballvilág felfigyelt a 18 éves támadóra, akit a sajtó az Arsenal legendájához, Thierry Henryhoz kezdett el hasonlítani – Mbappé szerint alaptalanul:

– Hogy olyan lennék, mint Henry? Igazán megtisztelő ez az összehasonlítás, de ahogy már korábban is mondtam, szerintem mindenki a saját történetét írja. Thierry hihetetlen karriert futott be, úgy gondolom nem lenne fair, ha hozzá hasonlítanának engem, egy 18 éves játékost, aki gyakorlatilag még szinte semmit sem ért el. Ha nekem is olyan nagyszerű pályafutás lesz a hátam mögött, mint Henrynak, én biztosan nem akarnám, hogy egy kamaszhoz hasonlítsanak – nyilatkozta Mbappé, akinek ezt követően a BL-döntő résztvevőihez is volt egy-két jó szava. Hogy kinek drukkol a fiatal támadó a fináléban, az ezek alapján viszont nem derült ki, lévén mindkét oldalon kiemelt egy-egy szívének kedves személyt:

– Úgy gondolom, Buffon érdemelné meg legjobban az Aranylabdát – már csak a hozzáállása, a munkamorálja, a személyisége miatt is. Persze sok múlik a cardiffi finálén, ha a Real Madrid nyer, akkor egyértelműen Cristiano Ronaldo lesz a favorit, de Juve-siker esetén Giginek is jó esélye lenne erre, és csodálatos volna, ha ő kapná meg a díjat. De a túloldalon is van kiért szurkolnom: Zidane volt az a játékos, aki miatt megszerettem a futballt, ő volt a legeslegelső példaképem – árulta el Mbappé az Eurosportnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik