Nemzetközi foci

Donnarumma döntött: nem fogadja el a Milan ajánlatát

Helyi értesülések szerint az olasz kapus megvárja, míg lejár a szerződése – nagyon kemény büntetésre készül a klubja.

Továbbra is Gianluigi Donnarumma jövője az egyik legnagyobb kérdés az AC Milannal. A 18 éves kapus kapcsán Premier League-ajánlatokat emleget a sajtó, azt pedig szinte mindenki biztosra veszi, hogy hamarosan elhagyja jelenlegi csapatát.

A hálóőr állítólag nyomást is gyakorol klubjára: a neves Gazzetta dello Sport értesülése szerint már jelezte is a Milan vezetőinek, hogy bármit is kínálnak, egyelőre nem fogadja el a klub szerződéshosszabbítási ajánlatát.

Donnarumma kontraktusa 2018 nyarán jár le, gyakorlatilag a téli átigazolási időszaktól kezdve már szabadon tárgyalhat kérőivel. Amennyiben valóban nem írja alá új szerződését, úgy a klubnak is lépnie kell, ha még átigazolási díjat akar érte kapni. Kérő lenne bőven: az angol Manchester City mellett a francia Paris Saint-Germain, valamint az olasz bajnok Juventus és Internazionale is szívesen látná soraiban.

A Gazzetta azonban hozzátette azt is, nem biztos, hogy a kapus diktál: értesülése szerint a Milan jelezte Donnarumma felé, hogy amennyiben elutasító lesz a klubbal, úgy szerződésének utolsó évét a kispadon fogja tölteni. Állítólag június 3-ig kapott időt a gondolkodásra.

Olvasói sztorik