Nemzetközi foci bajnokok ligája

Házon belüli edzőmeccsel készül a BL-döntőre a Real Madrid

Saját utánpótlás-csapatukkal játszanak a címvédésre készülő spanyolok.

A Málaga elleni győzelemmel biztosította bajnoki címét a Real Madrid, majd az ünneplés után Zinedine Zidane vezetőedzője kétnapos pihenőre küldte játékosait, és a lelkükre kötötte, hogy ebben a rövid időszakban egyáltalán ne foglalkozzanak a futballal és töltsék fel az akkumulátoraikat, mert soha nem volt híve a túlságosan nagy nyomásnak – írja a Marca.

Vasárnap és hétfőn élvezhették a család és a barátok társaságát, és elfelejthették a Bajnokok Ligája közelgő döntője miatti feszültséget. A csapatra ugyanis most már csak a Juventus elleni rangadó vár ebben a szezonban. A jövő szombati mérkőzés megnyerésével a Real története 12. BEK/BL-győzelmét ünnepelhetné, illetve a sorozat első címvédőjévé válna.

A játékosok már megszokták az ilyen típusú kihívásokat, mentálisan verhetetlen állapotban vannak. A bajnoki cím elhódítása tovább javított az egyébként is jó öltözői hangulaton, de ez már a múlté. A walesi döntő előtti tíz nap során 11 edzés lesz, Zidane továbbra is a labdás gyakorlatokat részesíti előnyben.

Természetesen taktikai jellegű gyakorlásra és videózásra is sor kerül, de a francia edző az ellenfél helyett inkább a saját csapata játékával törődik. Apró bökkenő, hogy a málagai meccs és a BL-finálé között 13 nap szünet van, ami nagyon hosszú, hiszen a Real átlagosan hetente két mérkőzést játszott 2017-ben. Ezért Zidane úgy döntött, hogy a klub ifjúsági csapatával gyakorolnak, valószínűleg szombaton, mert nem szabad kizökkenniük a ritmusból, viszont minimálisra kell csökkenteni a sérülés kockázatát a döntő előtt.

Dani Carvajal és Gareth Bale továbbra is külön edz, de előbbi minden bizonnyal játszhat a Juventus ellen. A walesi csatár szereplése kérdéses, pedig éppen a hazájában rendezik a nagy mérkőzést. A következő napokban igyekeznek őt mind játékban, mind fizikálisan felhozni a megfelelő szintre.

A Real nem változtat tavalyhoz képest: ahogy Milánóba, úgy idén Cardiffba is a meccset megelőző napon, pénteken reggel utazik. Az UEFA által fenntartott egyik szállodában ‒ a Mercure-ban ‒ laknak, a döntő előtti este a stadionban edzenek, majd részt vesznek a kötelező sajtótájékoztatón.

Olvasói sztorik