Nemzetközi foci

Megszületett az egyezség, Sampaoli távozik

Visszatér hazájába a szakember.

Frissítve: A Sevilla hivatalos holnapján jelentette, be hogy megegyezésre jutottak az Argentin Labdarúgó Szövetséggel, így Jorge Sampaoli távozik a klubtól,s június 1-től átveszi a nemzeti csapat irányítását. A közlemény viszont nem tér ki a korábban firtatott financiális kérdésekre.


Korábban írtuk:

Az Argentin Labdarúgó Szövetségnek másfél millió eurót kell fizetnie a Sevillának, amennyiben Jorge Sampaolit akarja kinevezni szövetségi kapitánynak.

Pepe Castro, a Sevilla elnöke elmondta, csak akkor hajlandóak lemondani az 57 éves szakember szolgálatairól, ha a szövetség kifizeti a tréner szerződéséből hátralevő egy évet. Hozzátette, hamarosan találkozik az ügyben Claudio Tapiával, az argentin szövetség elnökével.

Sampaoli egy hete kijelentette, most, hogy elérte céljait a Sevillával – amely negyedik helyével kiharcolta a Bajnokok Ligája-indulást – szeretne leülni hazája kispadjára.

Az előző szakvezetőt, Edgardo Bauzát áprilisban menesztették, mivel az együttes nem szerepelt jól a 2018-as, oroszországi világbajnokság selejtezősorozatában. Az előző vb-n ezüstérmes argentinok 14 fordulót követően csak a pótselejtezőt érő ötödik helyen állnak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik