Nemzetközi foci

Mourinho elcserélné az EL-trófeát, ha lehetne

A hollandok trénere nem azt az Ajaxot látta a pályán, amit látni akart.

Szerda este kétgólos győzelmet aratott a Manchester United az Ajax ellen az Európa Liga döntőjében, ezzel pedig kvalifikálta magát a Bajnokok Ligája következő kiírására. A mérkőzés után az angolok menedzsere, José Mourinho nagyon elégedett volt csapatával, az ajaxos Peter Bosz viszont a szerencsétlen kapott gólokról beszélt.

– A gondolataim jelenleg is a manchesteri terrortámadás áldozatai és családtagjai körül forognak – kezdte a portugál tréner a csapat hivatalos oldalán. – Talán ez a győzelem hoz egy kis boldogságot a városba. Ha tehetnénk, ezt a trófeát elcserélnénk az elhunyt emberek életéért. De, hogy a szakmai oldalról is beszéljek, nagyon büszke vagyok a játékosaimra, nagyon intelligensen játszottunk, tudtuk, hogyan verhetjük meg az Ajaxot. Ha dominálni akarsz a levegőben, akkor hosszú labdákkal kell játszanod, ha folyamatosan labdát akarsz birtokolni, akkor rövid passzokkal kell operálnod. Tudtuk, miben vagyunk erősebbek náluk, és azt is, ők miben jobbak tőlünk, ezt próbáltuk megölni a meccs folyamán, ez elképesztően jól ment. Három trófeát nyertünk ebben az idényben, és kvalifikáltuk magunkat a BL-be. Nagyon elégedett vagyok a játékosaimmal, nekem személy szerint talán ez volt a legnehezebb idényem. A bajnokságban a második, harmadik vagy a negyedik helyet tűztük ki célul, valamint a BL-indulást. A United immáron minden elérhető nagy trófeát bezsebelt.

– Egyik csapatnak sem volt sok helyzete, így még inkább csalódottak voltunk a két kapott gól miatt – ezt már az Ajax trénere, Peter Bosz mondta. – Összességében unalmas volt a meccs, egy szerencsétlen megpattanó lövéssel kerültünk hátrányba, ezután pedig nem volt könnyű játszani az MU ellen. Sokat volt nálunk a labda, mégsem azt az Ajaxot láttam, amelyet akartam, nem harcoltunk eléggé. Rosszul végeztük el a letámadásainkat, és kevés helyzetet alakítottunk, nem voltunk elég jók. Fizikálisan óriási különbség volt a két csapat között. Mi nagyon rutintalanok voltunk, számunkra minden újdonságot jelentett ebben a döntőben, de sokat tanultunk, és ha együtt marad ez a csapat, akkor még erősebbek leszünk a jövőben. Ahhoz, hogy megnyerj egy döntőt, sokszor el kell előtte veszítened egyet.

Olvasói sztorik