Nemzetközi foci

Lakást és tízmilliókat kapott a hős manchesteri hajléktalan

David Sullivan, a West Ham társtulajdonosa megtalálta a bombatámadás sérültjeinek segítő férfit.

A milliárdos üzletembert annyira megérintette az utcán élő, 35 éves Stephen Jones hősiessége, hogy a közösségi oldalakon kezdte keresni, majd, miután rábukkant, elhatározta, rendbe teszi az életét. A West Ham-főnök fél évre lakást bérel Steve-nek, ruhákat vesz neki és pénzzel segíti.

Hogy miért?

A hajléktalan a Manchester Arena közelében aludt, amikor hétfő éjjel a terrortámadás történt Ariana Grande koncertjének végén. A férfi a robbanásokra felriadva nem menekült el, hanem az arénához szaladt segíteni. Ott készített vele rövid interjút az ITV csatorna.

Stephen Jones többeken segített, az egyik súlyosan sérült nő életét például megmentette azzal, hogy elsősegélyben részesítette, míg egy kislány arcából szögeket szedett ki…

– Sok hajléktalan él a környéken, és mind iderohantunk. Ösztönösen segítettem, de mindenki ezt tette volna a helyemben – mondta Jones elmesélve, hogyan látta el a sebesült gyerekeket. – Mindenfelé vért láttam, sírt és sikoltozott mindenki.

David Sullivan mellett többen is pénzgyűjtésbe fogtak, az angol lapok szerint 65 ezer font, vagyis több mint 23 millió forint jött össze, és állást is ajánlottak a férfinak.

Olvasói sztorik