Nemzetközi foci

Otthonában csapott le a rendőrség a PSG két világsztárjára

Adócsalás gyanúja miatt keresték fel az argentin focistákat.

Adócsalás gyanújával kereste fel a rendőrség antikorrupciós egysége a Paris Saint-Germain székházát, valamint otthonukban riasztották a csapat két argentin sztárját, Ángel Di Maríát és Javier Pastorét. A francia hatóságok jelezték, hogy több szervezetet is meglátogattak a keddi nap folyamán Boulogne-Billancourt kerületében, valamint a Nantes argentin támadóját, Emiliano Salát is felkeresték – írja az ESPN.

A francia ügyészség még tavaly decemberében kezdett el komolyabban nyomozni topjátékosok, klubok és edzők adózási kötelezettségeikkel kapcsolatban, miután a Football Leaks több adócsalást is kiszivárogtatott. A párizsi klub közleményt adott ki a francia sajtónak az esettel kapcsolatban.

– Klubunk az említett két játékos összes szerződését teljesen szabályos körülmények között kötötte meg és minden dokumentumát a legszigorúbb ellenőrzés alatt kezeli. Továbbra is készséggel állunk a hatóság rendelkezésére a tökéletes átláthatóság érdekében – szól a közlemény.

Di Maríánál nem ez az első eset, hogy adózási problémákkal keresi meg őt a rendőrség, korábban Spanyolországban is voltak hasonló ügyei.

Olvasói sztorik