Nemzetközi foci

Jótett: Yaya Touré ügynökével együtt adományoz tetemes összeget a terror áldozatainak

Fejenként több mint 20 millió forintot ajánlottak fel.

A Manchester City sztárja, Yaya Touré és ügynöke, Dimitri Seluk grandiózus, fejenként 50 ezer fontos (több mint 20-20 millió forintos) felajánlást tett a hétfő esti manchesteri terrortámadás áldozatainak, illetve azok családjainak.

Ahogy arról a Rangadó.hu is beszámolt, Ariana Grande popénekes koncertjének végén szélsőséges iszlamista robbantott, 22 ember meghalt, 59 súlyosan megsérült.

Tourét és Selukot elsősorban a mindössze nyolcéves Saffie Roussos halála rázta meg, ennek hírére döntöttek azonnal a felajánlás mellett.

– A hír, miszerint egy nyolcéves kislány elment megnézni a kedvenc énekesét és többé nem tért haza, túl sok, hogy elviseljük. A fiam is nyolcéves és el sem tudom képzelni a fájdalmat, amin Saffie szüleinek át kell mennie. Yaya és én segíteni akarunk. Ma reggel beszéltünk és megegyeztünk, hogy fejenként 50 ezer fontot adományozunk a szörnyű bűncselekmény áldozatainak – nem számít, hogy manchesteriekről van szó vagy nem – fogalmazott Seluk a SkySportsnak.

– Yaya Elefántcsontpartról származik, én orosz vagyok. Nem számít. A mai napon ott van az esély számunkra, futballban dolgozók számára, hogy segítsünk – tette hozzá.

Olvasói sztorik