Nemzetközi foci

Hazacsábítaná a Bundesliga egykor egyik legjobb kapusát a Basel

Diego Benaglio legtöbbször csere a Wolfsburgnál.

Bár Diego Benaglio a Grasshopper és a Nacional Madeira után már 2008 tele óta őrzi a Wolfsburg hálóját és így német bajnoknak is számít, úgy fest, hogy kitelt az ideje Németországban.

A 33 éves svájci hálóőrt egykoron a legjobbak között tartották számon az egész ligában, de szép lassan leáldozóba került a karrierje és mivel a Wolfsburg egyébként is szenved az elmúlt két idényben – jelenleg még be sem fejezték az évadot, hiszen osztályozóra kényszerülnek a bennmaradásért -, vélhetőleg váltani fog.

A fő érdeklődő az immáron Raphael Wicky-edzette FC Basel, amelynek sportigazgatója a nemrég még aktív csatár, Marco Streller lett – írja a bazonline.ch. A nagy változások új szeleket is hoztak a svájci bajnokságot ismét megnyerő piros-kék alakulat számára, a nyáron komoly átalakításba fognának.

Benaglio mellett – aki egyébként a mostani idényben már csak 14-szer állhatott a kapuban a bajnokságban – kinézték még Albian Ajetit, Jean-Pierre Nsame-t és a neves csatárt, Ricky van Wolfswinkelt is, aki nemrég megnyerte a Holland Kupát (KNVB Beker) az SBV Vitesse-szel.

Olvasói sztorik