Nemzetközi foci

Fél tucat sztár hiányzik az MU-ból

A stockholmi döntő nagy kérdése, vajon megmenti az idényét a Mourinho-együttes.

Nincs könnyű helyzetben a Manchester United, amely szerda este (20.45, tv: Digisport1, RTL II) Svédországban csap össze az Ajaxszal. A tét közel sem „csak” az Európa Liga trófeája – az angol csapat győzelme esetén teljessé tenné kupagyűjteményét, hiszen csak a második számú európai trófea hiányzik az Old Trafford múzeumából.

Gazdaságilag azonban még ennél is fontosabb az MU-nak az EL-siker, hiszen ebben az esetben – noha a Premier League-ben csak hatodik lett – a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeiben szerepelne ősztől. Az Ajax másodikként zárt az Eredivisie-ben, ezáltal a BL-selejtező záró körében kapcsolódna be a sorozatba, ám ha megnyeri a finálét, akkor nem kell a rájátszásban szerepelnie.

Noha a manchesteriek kerete erős, egészen elképesztő azon futballisták listája, akik bizonyosan vagy valószínűleg nem lépnek pályára a fináléban.

Amíg az Ajax egyedül Viergeverre nem számíthat, addig az MU több klasszist – Ibrahimovic (térd), Rojo (térd), Shaw (boka), Young (comb) és Bailly (eltiltás) is nélkülözni kénytelen, Fellaini, illetve Smalling bevetése pedig kérdéses. A kapuban ezúttal is Romerót láthatjuk majd, Mourinho leszögezte, az Ajax elleni aranycsatában is – ahogy végig a sorozatban – az argentin kap lehetőséget.

Ha hihetünk a tervezett kezdőcsapatban, a kispad meglehetősen erős lesz: De Gea, Mata, Carrick, Rooney, Martial, Smalling, Januzaj…

Olvasói sztorik