Nemzetközi foci

Ezért nem lett Barca-focista Gabriel Jesús

Neymar mindent bevetett, hogy a katalánok együtteshez csábítsa brazil barátját.

Terjedelmes interjút adott a The Sun című angol lapnak Gabriel Jesús, a Manchester City csatára. A húszéves brazil csillag februárban súlyos sérülést szenvedett, így tíz bajnokin mindössze 651 percet töltött a pályán, és nem vesztegette az idejét, hét gólig jutott.

Gabriel Jesús a Palmeirastól érkezett Manchesterbe, és, amint azt a lapnak elmondta, könnyedén lehetett volna belőle Barcelona-játékos is.

Neymar mindent bevetett, hogy a katalán együttest válassza, a tavalyi, riói olimpián rengeteget mesélt neki Barcelonáról, valamint a saját beilleszkedéséről, kiemelve, hasonló az éghajlat, mint Brazíliában. Gabriel Jesús bevallotta, habozott dönteni, ám Pep Guardiola a legjobbkor hívta, és végül az angol ajánlatot választotta.

– Mindenki tudja, hogy Guardiola hallatlanul profi edző, ám amikor beszélgettünk, az is kiderült számomra, hogy nagyszerű ember – mondta a brazil csillag. – Neymar annyira dicsérte a Barcát, hogy elgondolkodtam, ám végül olyan klubot kerestem, ahol több esélyem van játszani.

Olvasói sztorik