Nemzetközi foci

Európa Liga-győzelemmel szépítette meg szezonját a United

Mourinho az Ajax ellen vezette vissza a Bajnokok Ligájába a Manchestert.

Az angol Manchester United és a holland Ajax Amszterdam játszotta az Európa Liga 2017-es döntőjét.

A szerda esti stockholmi finálé első percei inkább a Unitedé voltak, a fölényt pedig egy gyenge bedobás után egy megpattanó lövéssel Paul Pogba váltotta gólra (0-1). A folytatásban többet volt a labda a hollandoknál, a kapura azonban az MU volt veszélyesebb az első félidőben.

A második negyvenöt perc elején egy kapu elé juttatott labdát Henrih Mhitarjan húzott félfordulatból a léc alá – immár 2-0-ra vezetett az angol bajnokságban csak hatodikként záró együttes. Pontrúgásokkal veszélyeztetett az Ajax, válaszul Fellaini majdnem növelte a különbséget. A végéig megtartotta előnyét a Manchester United, és elhódította az EL-serleget.

A United számára a siker egyben BL-indulást is ér – bár a bajnokságban lecsúszott a Bajnokok Ligája-helyekről, EL-győzelmével kvalifikálta magát az MU a következő kiírásra.

Videón a mérkőzés legfontosabb eseményei ITT.

AFC Ajax – Manchester United 0-2 (0-1)

Friends Arena, Stockholm. Játékvezető: Skomina (szlovén)

Ajax: Onana – Veltman, Sánchez, De Ligt, Riedewald (De Jong, 82.) – Klaassen, Schöne (Van De Beek, 64.), Ziyech – Traoré, Dolberg (Neres, 62.), Younes. Vezetőedző: Peter Bosz

United: Romero – Valencia, Smalling, Blind, Darmian – Pogba, Herrera – Mhitarjan (Lingard, 74.), Fellaini, Mata (Rooney, 90.) – Rashford (Martial, 84.). Vezetőedző: José Mourinho

Gólszerzők: Pogba (18.), Mhitarjan (48.)

Olvasói sztorik