Nemzetközi foci

Zidane: Nincs erősebb bajnokság a LaLigánál

A francia mester nehezen találta a szavakat a bajnoki elsőség után. Ronaldo a bírálóknak is üzent.

Korábban beszámoltunk arról, hogy a Málaga legyőzősével csúcsra ért a Real Madrid, a klub öt év után tudta újra elhódítani a bajnokit címet. A mostani a klub fennállásának 33. bajnoki elsősége. A lefújás után Zinedine Zidane így értékelt.

– Talán nem látszik rajtam, de belül roppant boldog vagyok. Véleményem szerint a spanyol liga a legerősebb, itt csúcsra érni elképesztő érzés. Egyszerűen nagyon boldog vagyok! A Málaga elleni mérkőzés olyan volt, mint az egész szezonunk: küzdöttünk és harcoltunk a végsőkig, kemény idény van mögöttünk, de megérdemelten állunk mi a tabella tetején harmincnyolc mérkőzés után. A Real Madrid a világ legjobb klubja, ezért nagy szükségünk volt, hogy ismét elhódítsuk a bajnoki címet.

– C. Ronaldo különleges játékos, különbséget jelent a pályán, boldog vagyok, hogy számíthatok rá, de a sikerünk igazi csapatmunka volt. Most ünneplünk, később pedig megkezdjük a felkészülést a BL-döntőre.

Cristiano Ronaldo természetesen elégedetten nyilatkozott a bajnoki címet érő győzelem után.

– Nagyon boldog vagyok, hiszen egy igazán különleges szezon van mögöttünk, életem legjobbja a mostani – egy igazán intelligens szakmai stáb vezetett minket csúcsra, teljes összhangban volt keretünk egész szezon alatt. Tudjuk, hogy a cardiffi finálé roppant nehéz lesz, de most szeretnék kiélvezni, hogy öt év után csúcsra értünk a LaLigában.

A portugál sztár az őt ért kritikákra is reagált.

– Az emberek néha úgy beszéltek rólam, mintha bűnöző lennék, de közben sz*rt sem tudnak. Nem vagyok szent, de az biztos, hogy ördög sem. Nem nézek televíziót, mert ha így lenne, nem lenne időm mindarra, amit rólam beszélnek vagy megírnak. Sokan azért hibáztatnak, amilyen a pályán kívül vagyok, közben nem is ismernek.

Olvasói sztorik