Nemzetközi foci

Allegri: „Remélem, ez még nem pályafutásom csúcsa”

A Juventus vezetőedzője a hatszoros bajnokaira a legbüszkébb.

Vasárnap biztosította sorozatban hatodik bajnoki címét Olaszországban a Juventus. Az újabb siker azért is egyedülálló, mert a négy európai élbajnokságban még sosem fordult elő, hogy egy csapat megszakítás nélkül hat alkalommal az élen végezzen.

Massimiliano Allegri vezetőedző a Crotone legyőzése után elmondta, mindenekelőtt arra a hat játékosára büszke, akik mind a hat bajnoki címnek részesei voltak, hiszen legendává váltak.

‒ Jár a dicséret a fiúknak, hiszen rendkívüli dolgokat vittek véghez. Ez a győzelem része a Juventus történelmének ‒ tette hozzá.

Alleri további sorsa továbbra sem dőlt el biztosan, ezt támasztják alá következő mondatai is.

‒ A közös folytatás mindkét féltől függ. Nagyon örülök, hogy a Juventus edzője vagyok. Még nem beszéltünk a jövőről, de le fogunk ülni tárgyalni. A Juve magas szintet ért el, amit meg kell őriznünk, és ez nem könnyű, ezért ütköztetnünk kell a különböző elképzeléseinket.

A szakvezető szerint az idei szezon fordulópontját a Fiorentina elleni januári vereség jelentette számukra, mert azt követően alakította át 4-2-3-1-re a játékrendszerüket.

‒ Meg kellett törnöm a jeget, mert úgy éreztem, a csapat mindent kihozott magából az előző szerkezettel, és változásra van szükségünk.

Az újabb bajnoki cím után természetesen egy kis nosztalgiázás és önértékelés is belefért.

‒ Ma reggel egy pillanatra bevillant az agyamba, hogy tíz éve szerződtem Sassuolból Cagliariba. Nagyon örülök, hogy Milánóban és a Juventusnál is nyertem trófeákat, de még hosszú út áll előttem. Nem is olyan régen kezdődött a pályafutásom, és továbbra szeretem a labdarúgást, illetve az ezzel járó nagy nyomást. Remélem, még nem értem el karrierem csúcsát. Remélem, képes leszek még jobbá válni” ‒ tette hozzá Allegri.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik