Nemzetközi foci

A nagy hátraarc: Mbappé mégis távozhat – hivatalos

A Monaco orosz elnöke nem tartóztatja akarata ellenére a fiatal csatárt.

A francia bajnok Monaco vezetői eddig azon az állásponton voltak, hogy szeretnék, ha Kylian Mbappé még egy idényt náluk töltene. Ehhez képest nagy meglepetést okozott Dmitrij Ribolovljev tulajdonos, amikor kijelentette, akarata ellenére nem tartóztatja a fiatal csatárt, akiért több mint 100 millió fontot adna a Manchester United és a Real Madrid is, de a Liverpool és a Chelsea ugyancsak érdeklődik iránta.

Az orosz üzletember úgy fogalmazott, Mbappé dönthet a saját jövőjéről ezen a nyáron. A 18 éves játékos 26 góllal segítette bajnoki címhez és BL-elődöntőhöz a hercegség csapatát. Rajta kívül egyébként Tiemoue Bakayoko is távozhat.

„Nem azért vagyunk itt, hogy emberek sorsáról döntsünk, visszatartsuk őket, illetve igent vagy nemet mondjunk nekik. Nincsenek anyagi problémáink, senkit nem kényszerülünk eladni, de elképzelhetetlen, hogy egy játékost vagy egy edzőt megtartsunk akarata ellenére. Nem vagyunk Real Madrid, Barcelona vagy Manchester. Mindenkinek addig kell eljutnia a karrierjében, amilyen magasra csak lehet. Az üzleti életben mindig veszít, aki szembemegy a piaccal és a tendenciákkal. Anthony Martial is távozni akart, mi pedig megértettük” – nyilatkozta a L’Equipe című francia sportnapilapnak Ribolovljev.

Olvasói sztorik